Пливачи КВС одлични у Јагодини

ЈАГОДИНА │ Пливачи KВС „Леотар“ освојили су четрнаест медаља од чега три златне , шест сребрних и пет бронзаних на међународном пливачком митингу „XXI Јагодина Опен – XIII Меморијал Геза 2018“ који је протеклог викенда одржан у Јагодини.

Од требињских пливача највише се истакла Марија Нинковић која се окитила са двије златне медаље на 100 метара прсно и 100 метара делфин у појединачној конкуренцији, а Марија је освојила и сребрну медаљу са својим колегиницама из клуба у штафети 4X50метара слободно, у којој су још пливале Теодора Kраљевић , Маја Шпирто и Хелена Лакић. У Јагодини се златом окитила и Маја Шпирто на 100 метара слободно и сребром у штафети 4×50 метара  слободно, Јован Вукоје се окитио са двије сребрене медаље на 50 метара прсно и 200 метара мјешовито, Kристина Пиљевић освојила је  сребрену медаље у дисциплинама 50 метара прсно и бронзану на дуло дужој дисциплини 100 метара прсно, Хелена Лакић освојила је сребро на 100 метара леђно и у штафети 4X50 метара слободно.  Вук Данојлић освојио је сребрену медаљу у дисциплини 50 метара леђно, Теодора Kраљевић освојила је бронзану медаљу на 200 метара мјешовито и сребро у штафети 4X50 метара слободно, Стефан Грубач окитио се бронзаном медаљом у дисциплини 100 метара прсно , Филип Пиљевић  освојио је бронзану медаљу на 50 метара прсно, а Марко Црногорац освојио је бронзну такође на 50 метара прсно.

На овоме такмичењу учествовало је 282 пливача из 26 клубова са простора шест земаља – Малта, Румунија, Бугарска, Македонија, Босна и Херцеговина и Србија.

Радио Требиње