Почео 3х3 БАСКЕТ ТУРНИР: Више од 140 учесника из 11 градова

ТРЕБИЊЕ │ На монтажном игралишту у градском парку почео је други требињски „3 на 3“ баскет турнир на коме ће наступити екипе из РС, Федерације БиХ и Црне Горе.

Више од 140 учесника из 11 градова – Бијељине, Подгорице, Бихаћа, Никшића, Сарајева, Угљевика, Пала, Широког Бријега, Билеће и Требиња, бориће се за спортски престиж, али и бодове које турнир доноси на ФИБА баскет листи, те вриједне награде које су обезбједили организатори и спонзори.

„Јуниорски турнир је почео јутрос а пошто је у поподневним часовима могућа киша обезбјеђен је алтернативни затворени простор. Најатрактивнији сениорски мечеви планирани су за вечерње и ноћне термине, а под свјетлима рефлектора у Градском парку баскеташи ће своје вјештине презентовати бројним Требињцима и гостима. Освајач турнира освојиће новчану награду у вриједности од 2.000 КМ и вриједне поклоне спонзора као и аутентичан пехар који је за ову прилику направио требињски вајар Жељко Алексић, док ће другопласираној сениорској екипи припасти 1.000 КМ уз поклоне спонзора“, каже Никола Топаловић, у име организатора турнира.

Најбоље пласирана екипа на турниру обезбиједиће учешће на финалном „3 на 3“ БиХ турниру, који се наредног викенда игра у Витезу.

Покровитељ турнира је Град Требиње.

Р.М.