Почео трећи уписни рок: Мјеста за бруцоше има и на требињским факултетима

ТРЕБИЊЕ │ На универзитетима у РС објављен је конкурс за трећи уписни рок, а на све три требињске високошколске установе још има мјеста за студенте прве године студија.

Слободних мјеста остало је за студенте који ће суфинансирати своје студије и за стране држављане, док су сва мјеста за бруцоше који ће се финансирати из буџета попуњена.

На Факултету за производњу и менаџмет укупно је 13 слободних мјеста, од чега је на смјеру индустријски менаџмент слободно  – четири мјеста на суфинансирању и два за стране студенте. На одсјеку индустријско инжењерство за енергетику мјеста у трећем уписном року има за пет студената који ће суфинансирати школовање и два страна држављанина.

Академија ликовних умјетности у Требињу у два уписна рока у академској 2018/2019. години уписала је 16 бруцоша, а мјеста има за још седам студената прве године, од којих су три за суфинансирање и четири страна држављанина.

На Високој школи за туризам и хотелијерство, која ради при бањалучком универзитету, такође је остало слободних мјеста и то за студенте који ће суфинансирати студије, док мјеста за студенте прве године који се финансирају из буџета нема.

Предаја докумената почела је данас и траје до 21. септембра, а пријемни испити одржаће се 24. септембра.

Д.Ч.