Почиње рјешавање проблема водоснабдијевања општине Љубиње

ТРЕБИЊЕ │ Предузеће „Хидролектране на Требишњици“ /ХЕТ/ урадиће у потпуности пројектну документацију за реконструкцију водовода у општини Љубиње, рекао је Срни Илија Таминџија, извршни директор за производњу и техничке послове у ХЕТ-у.

Kада је ријеч о инфраструктури у општини Љубиње приоритет је водоснабдијевање, тако да је израда пројекта први корак у рјешавању овог вишегодишњег проблема са којима се сусрећу становници ове неразвијене херцеговачке општине.

Таминџија каже да ово продузеће има свој Пројектни биро и квалитетан кадар, те да би пројекат за водовод требало да буде завршен у наредна два мјесеца, на задовољство и ХЕТ-а и општине Љубиње.

„На овај начин желимо да учествујемо у рјешавању једног од горућих проблема Љубиња и настојаћемо да овај посао буде што прије завршен како би општина могла да почне реализацију својих планова“, рекао је Таминџија.

Начелник општине Љубиње Дарко Kрунић Срни је потврдио да је ово проблем који је садашња власт наслиједила и да нимало није лако у љетним мјесецима када пола града нема уредно водоснабдијевање, истичући да је нешто боља ситуација зими јер је мања потрошња.

Он је нагласио да би, реконструкцијом водовода, општина Љубиње заборавила на рестрикције и да грађани не би били у страху да ли ће и колико дана бити без воде.

„Да бисмо бар мало допринијели уреднијем водоснабдијевању, у претходна три мјесеца колико смо на власти, промијенили смо вентиле, пловке и друге основне ствари“, каже Kрунић.

Он је захвалио ХЕТ-у на помоћи, напомињући да ће општина, захваљујући овом пројекту, моћи да аплицира за средства за реконструкцију водовода.

„Реконструкција водовода коштала би око пет милиона KМ које ћемо обезбијети дјелимично од кредитних средстава, а тражићемо и помоћ од Владе Републике Српске, те амбасада“, рекао је Kрунић и додао да општина са малим буџетом не може много да улаже у инфраструктуру.

Срна