Подгорица: Дикићу и Душићу продужен притвор

Бившем команданту српске жандармерије Братиславу Дикићу и српском држављанину Милану Душићу црногорски суд продужио је притвор због, како је наведено, опасности од бјекства.

Они се терете за „стварање криминалне организације и покушаја тероризма“ на дан парламентарних избора у Црној Гори, 16. октобра 2016. године.

Одлуку о продужењу притвора је претходно донијело Кривично вијеће Вишег суда, а Апелациони суд се изјашњавао по жалби адвоката Братислава Дикића.

Апелациони суд наводи да постоји основана сумња да су оптужени извршили кривична дјела стварање криминалне организације и покушаја тероризма.

Како се наводи, те тврдње произлазе из исказа свједока сарадника Саше Синђелића, других свједока, одузетих предмета, листинга телефонских разговора, извјештаја судских вјештака, пренио је РТЦГ.

Суд истиче да је за дјела која се Братиславу Дикићу стављају на терет запријећена висока казна затвора, као и чињеница да је држављанин Србије што значи да има развијене личне, породичне и друштвене везе ван територије Црне Горе које може искористити у бјекству.

Суђење за покушај тероризма је у току пред Вишим судом, а Дикић и Душић су у притвору од 18. октобра 2016.

Агенције