Подршка грађана предсједнику Иванову

СКОПЉЕ │ Присталице грађанске иницијативе „За заједничку Македонију“, који већ 24 дана протестују против „тиранске платформе“ охрабрили су вечерас предсједник државе Ђорђа Иванова да не подлегне никаквим притисцима и остане при одлуци да мандат за формирање владе не додијели Зорану Заеву.

Један од организатора протеста Богдан Илиевски рекао је да ниједан дипломата, комесар или било који представник не може да дође на пола дана и наметне свој интерес и свој распоред.

– Прошло је вријеме када су се македонски грађани тресли и поклањали разноразним западним емисарима са сумњивим намјерама. Прошло је вријеме послушности, која је увијек завршавала на штету Македонаца и македонске државе – нагласио је он.

Учесник протеста Јовица Тасевски поручио је да је македонски народ темељ суверене независне и унитарне Македоније.

Он је јавно питао лидере неколико политичких странака „да ли у Македонији Албанци имају пуно образовање, од основног и средњег до високог, имају ли медије, културне институције, и да ли су им права загарантована“.

На протестном скупу у Скопљу група младих свој став је изразила порукама „Од младих срцем за Македонију“, „Неће вам проћи“ и „И шмизле су за Македонију“.

Протести су одржани и у другим градовима и мјестима Македоније. Криза у земљи траје од ванредних парламентарних избора који су одржани крајем прошле године.

Агенције