Пола вијека Хидроелектране „Требиње 1“: На литерарни и ликовни конкурс пристигло 246 радова

ТРЕБИЊЕ │ На литерарни и ликовни конкурс за ученике основних школа из Требиња, који су, поводом пола вијека Хидроелектране „Требиње 1“ расписали Хидроелектране на Требишњици и главни медијски покровитељ Центар за информисање и образовање Требиње, пристигло је укупно 246 радова, од чега 188 ликовних и 58 литерарних.

Највише радова послали су ученици школе „Вук Kараџић“- 108, 72 рада пристигла су из школе „Јован Јовановић Змај“, 65  је радова из школе „Свети Василије Острошки“, а заједнички ликовни рад послала су дјеца са посебним потребама нашег града.

Тема литерарног конкурса, на којем су могли учествовати ученици од шестог до деветог разреда била је „Теби што појиш и храниш- бесмртна љепотице“, а ликовног – „Мотиви ријеке Требишњице са неким од изграђених објеката“, за ученике од првог до шестог разреда.

Доспјеле радове у наредним данима оцијениће чланови литерарне и ликовне комисије, на чијем челу су Новица Телебак, предсједник СПKД „Просвјета“ Требиње и уредник издавачке дјелатности Kњижевне заједнице „Јован Дучић“ Требиње и мр Владимир Kосић, редовни професор на АЛУ Требиње.

Хидроелектране на Требишњици ће наградити ауторе најбољих радова – за прва мјеста награда је лаптоп, за друга – таблет, док ће трећа мјеста бити награђена комплетима школске лектире. ХЕТ ће пригодно наградити и све школе чији су ученици учествовали на конкурсу.

Додјела награда предвиђена је у петак, 23. марта, у просторијама Хидроелектрана на Требишњици.

Радио Требиње