Policija kontroliše ugovore RTS-a

319561_1
BEOGRAD | Policija je, na zahtev tužilaštva, započela kontrolu milionskih poslova koje je RTS u prethodnih desetak godina potpisivala s markentinškim agencijama i nezavisnim produkcijskim kućama, piše list „Informer“ u današnjem broju.
Izvori lista iz samog vrha MUP otkrivaju da su istražitelji u Javni servis poslati „još pre nekog vremena“, ali da se u javnost neće izlaziti ni sa kakvim saopštenjima sve dok prvi deo istrage ne bude završen.
Najsumnjiviji su, navodi „Informer“, ugovori za otkup prava na prenos fudbalske Lige šampiona i drugih velikih sportskih takmičcenja.
„Sumnja se da je ogroman novac godinama išao privatnim firmama na štetu Javnog servisa i države“, ističe izvor list i navodi: „Najsumnjiviji su milionski ugovori oko otkupa prava za prenos Lige šampiona. Neko je, izgleda, te poslove nameštao tajkunskim firmama i agencijama.
Posao je otprilike išao ovako: RTS kaže da nema para, pa onda prenose otkupi privatnik koji zauzvrat dobije oglasne sekunde koje vrede pet do 10 puta više…“.
Vršilac dužnosti generalnog direktora RTS Nikola Mirkov tvrdi za „Kuriru“ da nema istrage i da o tome nije informisan.
Informer