Полиција од сутра стално у здравственим установама

porodilista06 visegradska foto petar markovic_1000x0

БЕОГРАД │ Полицијске патроле ће од сутра бити стално присутне у здравственим установама, како би се зауставио талас насиља којима су здравствени радници изложени у последње време, договорили су се министри здравља Златибор Лончар и унутрашњих послова Небојша Стефановић, након још једног напада на лекаре.

Поред сталног присуства полицијских патрола у здравственим установама, договорено је да се убрзају већ инициране измене законских прописа, како би се проблем ефикасније решио на системски начин, саопштило је Министарство здравља.

Иако је досадашњом сарадњом два министарства већ било успостављено да полицијске патроле чешће обилазе здравствене установе, а после напада у „Народном фронту“, полицијска патрола је реаговала за мање од два минута, показало се да то није довољно и да насилници и даље не презају од физичких насртаја на медицинске раднике.

Ноћас је у ГАК „Народни фронт“ супруг пацијенткиње физички напао гинеколога током дежурства.

Министарство здравља још једном је оштро осудило напад на здравствене раднике, вербални или физички, и апеловало да се успостави комуникација између пацијената и медицинских радника на вишем нивоу уз обострано уважавање и поштовање, како се овакви и слични инциденти више не би догађали.
РТС