Полиција заплијенила 5 и по хиљада кутија кријумчарених цигарета

ЉУБИЊЕ │ Полиција је на подручју Љубиња, у мјесту Тјесни кланац, од тридесетчетворогодишњег С.Д. одузела 5 хиљада и 500 кутија различитих цигарета.

Цигарете су нађене у суботу у аутомобилу „рено КА05“, којим је управљао осумњичени, за кога је полиција имала сазнања да се бави недозвољенон трговином акцизне робе.

Извршеним визуелним прегледом на задњем сједишту и у пртљажнику уочене су паклице цигарета, наведено је у данашњем саопштењу Полицијске управе Требиње.

Након консултација са дежурним тужиоцем Окружног јавног тужилаштва у Требињу,  цигарете вриједности од око 13,5 хиљада КМ су одузете, а осумњичени за није имао купопродајни рачун за цигарете, нити су кутије имале  акцизну маркицу.

Окружном јавном тужилаштву у Требињу биће достављен извјештај против лица иницијала С.Д.,  због постојања основа сумње да је починило кривично дјело „Недозвољена трговина“.

За десет мјесеци полиција је евидентирала 30 кривичних дјела „Недозвољене трговине“  и  одузела цигарете у укупној вриједности од преко 473 хиљаде КМ  и 153,5 кг резаног дувана, наведено је из Полицијске управе Требиње.

Радио Требиње