Policija zaustavila četnike na putu za Novi Pazar

20141023142235_269382
NOVI PAZAR | Pripadnici četničkog pokreta, predvođeni Bratislavom Živkovićem, nisu se danas pojavili u Petrovoj crkvi gdje je trebalo da prisustvuju parastosu poginulim srpskim vojnicima prilikom oslobođenja Novog Pazara od Osmanlijske okupacije, 1912. godine.
Prema saznanjima „Blica“ Živkovića i još nekoliko osoba sa četničkim obilježjima, zaustavila je kraljevačka policija i naredila im da se vrate ukoliko ne žele da budu uhapšeni. Ipak, Živković je još jednom pokušao da krene ka Novom Pazaru sporednim putevima, ali je na izlazu iz Kraljeva opet zaustavljen.
Kod Petrove crkve u Novom Pazaru nalazilo se nekoliko policajaca, kao i na putu koji vodi ka ovoj bogomolji.
Kako su ranije najavljivali na Fejsbuk profilu Bratislava Živkovića, četnici su planirali da nakon parastosa prošetaju centralnim gradskim ulicama noseći majice sa natpisom “Seti se ko su ti bili preci” i da gradskoj upravi predaju peticiju za podizanje spomenika u gradskom parku generalu Mihailu Živkoviću, komandantu srpske vojske koja je oslobodila Novi Pazar u Prvom balkanskom ratu.
Iako su četnici zaustavljeni u Kraljevu, u centru Novog Pazara okupilo se nekoliko desetina uglavnom maloljetnih navijača ovdašnjeg fudbalskog kluba koji su uz povike “Alahu ekber” čekali pripadnike četničkog pokreta.
Inače, navijači Novog Pazara su tokom utakmice sa Spartakom u nekoliko navrata skandirali: “Neće šetati”, a u utorak su članovi navijačke grupe “Ekstremi” izdali proglas u kojem pozivaju sve bošnjačke muškarce starije od 15 godina da brane Novi Pazar.
Nezavisne