Порука из Приједора: Не дамо „Љубију“

 

f16a593246af44f5422cf95b2cd43658

ПРИЈЕДОР │ На Тргу мајора Зорана Карлице у Приједору одржан је протест грађана и опозиције против одлуке о продаји Рудника жељезне руде „Љубија“ у Приједору и осталих природних богатстава Републике Српске. Протест је завршен без инцидената, организатори су након изречених порука незадовољства и неслагања са одлукама власти позвали све присутне грађане да се у миру и разиђу.

Са препуног Трга је поручено да је то одлука која лишава грађане Приједора сваке економске користи у будућности и која послије стотину година гаси рударење у Приједору.

Уз велики број полицајаца и припадника обезбјеђења који су блокирали и поједине улице у граду више од двије хиљаде грађана и опозиција у Српској су мирно исказали незадовољство одлукама Владе Српске.

„‘Љубија’ је увијек била кичма привреде Приједора и продаја државног капитала у том руднику је недопустива“, казао је Миодраг Деретић, предсједник ГО СРС. Он је нагласио да млади одлазе на Запад, што се мора зауставити, и захвалио се присутним грађанима на подршци.

Непосредно прије протеста Драган Чавић, предсједник НДП-а је за БН телевизију рекао да СзП на овај начин жели да изврши притисак на власт да спријечи ову срамотну приватизацију РЖР „Љубија“.

c410f49e5e3db27d61a6b3c1cd230795 f4ae3fab26fef8d2d748fb90d6524174

Истакавши да посљедице овакве одлуке власти највише могу осјетити запослени у руднику Чавић је нагласио да је и сам ДНС два пута јасно био против одлуке о приватизацији рудника да би сад промијенио свој став?!

Намеће се питање зашато је дошло до те промјене у њиховом ставу?

Душан Берић, предсједник ГО СДС-а, рекао је да је то одлука која лишава грађане Приједора сваке економске користи у будућности и која после стотину година гаси рударење у Приједору.

БН телевизија