Посао за још 19 наших суграђана из борачке популације

ТРЕБИЊЕ │ Градоначелник Требиња Лука Петровић данас је са 15 требињских приватних предузетника потписао уговоре о раду за 19 наших суграђана, у оквиру програма подршке  запошљавању борачких категорија.

Овим програмом до сада је запослено укупно 51 лице, за шта је из градског буџета издвојено 372 хиљаде конвертибилних марака.

„То је програм за запошљавање демобилисаних бораца и ратних војних инвалида од прве до четврте категорије и њихове дјеце, као и дјеце погинулих бораца. Причињава нам задовољство што ће ова лица, у наредна 23 мјесеца, бити скинута са списка незапослених бироа за запошљавање, како програм захтијева, при чему ће имати издашну помоћ Градске управе у финансирању. И ово је један од начина подстицања запошљавања и укидања рада на црно, како би сви имали здравствено и социјално осигурање, што нам је веома важно“, истиче Петровић.

Он појашњава да послодавац, са којим је потписан уговор, има обавезу да лица запосли на 23 мјесеца, а у случају отпуштања – програм се може наставити са другим лицем које припада овим категоријама.

Програм запошљавања припадника борачких категорија за 2017. годину у Граду Требињу реализован је путем два јавна позива, при чему је први резултирао са 32 запослења, а други, који је завршен 13. децембра, а чији су уговори данас реализовани – са 19 запослених лица.

В.М.