Потписан уговор о адаптацији Дома здравља у Невесињу

lopare i nevesinje_046538859 1

НЕВЕСИЊЕ  │ Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић, начелник општине Невесиње Момчило Шиљеговић и представници фирме „Јокић инвест“ из Зворника потписали су у Бањалуци Уговор о адаптацији и реорганизацији Дома здравља у Невесињу.

Вриједност овог пројекта је 689.323 КМ, а подразумијева адаптацију објекта за рад пет тимова породичне медицине и лабораторије.  Министарство ће обезбиједити 70% средстава, а 30% финансира општина Невесиње.

Министар Боданић је изразио очекивање да ће поред нове Болнице у Невесињу реконструкцијом Дома здравља грађани добити још квалитетнију здравствену заштиту, а здравствени радници боље услове за рад.

Општина Невесиње  ће за обнову Дома здравља из буџета издвојити 220.000 КМ.

Начелник  Момчило Шиљеговић каже да је Општина  обезбиједила  пројектну документацију и стручни надзор. Наглашава да ће Невесиње са двије модерне здравствене установе бити препознатљиво у читавом региону.

Циљ пројекта није само реконструкција објекта изграђеног прије више од 50 година, него и стварање техничких и организационих услова за функционисање Дома здравља по моделу породичне медицине чиме ће се примарна здравствена заштита подићи на виши ниво.

Реконструкција објекта обухвата грађевинске, инсталатерске и монтажне радове. Планирано је опремање просторија новим намјештајем и опремом.

Радио Невесиње