Поводом јубилеја ХЕТ-а: ХЕЛЕНА БРАЈИЋ И СЕРГЕЈ МАНДИЋ најбољи на литерарном и ликовном конкурсу на тему Требишњице

ТРЕБИЊЕ │ Ученица 9. разреда подручног одјељења у Ластви Основне школе „Јован Јовановић Змај“ Хелена Брајић освојила је прву награду на конкурсу за најбољи литерарни рад на тему „Теби што појиш и храниш – бесмртна љепотице“, који су поводом обиљежавања пола вијека Хидроелектране „Требиње 1“ расписали Хидроелектране на Требишњици и главни медијски покровитељ Центар за информисање и образовање Требиње.

Друго мјесто подијелили су литарарни радови Хелене Ивеља, ученице 6. разреда Основне школе „Јован Јовановић Змај“ и Мие Мијановић из 8. разреда школе „Свети Василије Острошки“, док је трећа награда припала Миљани Марић, ученици 7. разреда подручног одјељења у Петровом пољу Основне школе „Вук Караџић“.

На конкурсу за најбољи ликовни рад на тему „Мотиви ријеке Требишњице са неким од изграђених објеката“ прву награду освојио је Сергеј Мандић, ученик 3. разреда Основне школе „Вук Караџић“, другонаграђена је Јана Мусић из 4. разреда Основне школе „Свети Василије Острошки“, док је трећа награда припала Момчилу Ћаћићу из 5. разреда Основне школе „Јован Јовановић Змај“.

Хидроелектране на Требишњици ће наградити ауторе најбољих литерарних и ликовних радова, а за прва мјеста награда је лаптоп, за друга – таблет, док ће трећа мјеста бити награђена комплетима школске лектире.

Посебним поклоном – комплетом наставних учила у вриједности од 300 КМ – биће награђен колективни ликовни рад дјеце са посебним потребама из специјалног одјељења Основне школе „Јован Јовановић Змај“.

На литерарни и ликовни конкурс поводом јубилеја ХЕТ-а пристигло је укупно 246 радова, од чега 188 ликовних и 58 литерарних.

Доспјеле радове оцијенивали су чланови литерарне и ликовне комисије, на чијем челу су били Новица Телебак, предсједник СПKД „Просвјета“ Требиње и уредник издавачке дјелатности Kњижевне заједнице „Јован Дучић“ Требиње и мр Владимир Kосић, редовни професор на Академији ликовних умјетности Требиње.

Уручење награда најбољима заказано је за сутра од 10 часова у просторијама Хидроелектрана на Требишњици.

Р.С.