Представа КОФЕРИ одушевила публику

У оквиру петих сусрета европских гимназија који се одржавају у Требињу, вечерас су требињски гимназијалци одиграли представу „Кофери“ у препуној сали Културног центра. Мјешале су се сузе и смијех, а све је било пропраћено аплаузима.

Јелена Мандрапа, корежисер и координатор пројекта није крила одушевљење због успјеха које је ове ноћи доживјела представа.

„Нисмо очекивали да ће овако бити прихваћена, нисмо ни знали када ћемо је одиграти и ево све се лијепо поклопило са сусретима гимназија. То је био изазов више, интезивно смо радили задња два мјесеца. Дјеца су била толико предана послу да су и викенде одвајали за рад у школи и Културном центру“, прича нам Јелена и додаје да је све засновано на њиховим исповједним формама а тема се сама по себи наметнула као веома примамљива.

„То је једна од најактуелнијих тема у региону. Све што сте могли вечерас да чујете и видите јесу њихове исповједне форме и ми смо ту само били једна врста њихових координатора који су на неки начин уклопили њихове приче и финансирали све“, објашњава она.

Како истиче Мандрапа али и како показују аплаузи и реакције публике, ученици су се одлично снашли.

„Права поента се налази на крају представе и говори о томе да млади ипак желе да остану овдје“, закључује она.

За Игора Сврдлина, редитеља представе ово је испричана актуелна прича.

„Њих тридесетак гимназијалаца су причу добро „нафиловали“ јако добро својим исповјестима. И ја који сам радио са њима и био на пробама, вечерас сам заплакао. Свега се скупило и стварно сам поносан на ову омладину. Треба рећи да је од њих 30, само једно имало сусрет са даскама које живот значе и један ученик на филму. Значи, ово им је скоро свима први пут и успјели су да нас распамете колико су били добри“, узбуђено нам прича Сврдлин и истиче да се већ вечерас причало о томе да ће представа гостовати у Бања Луци и Сарајеву.

„Надам се због дјеце , послије оволиког труда да ће се представа одиграти у свим крајевима“, закључује Игор.

С.П