Прекинута сједница СО Билећа: Алексић најавио нову већину

БИЛЕЋА │ Одборници Скупштине општине Билећа данас нису подржали дневни ред на коме је једна од посљедњих тачака требала да буде опозив начелника Миљана Алексића.

За овакав дневни ред било је девет од десет одборника који су потписали иницијативу за опозив, док је независни одборник Бранко Алексић на почетку засједања рекао да неће гласати за дневни ред јер је незадовољан што на дневном реду нема разрјешења и именовања директора појединих јавних установа.

Седам одборника опозиције у актуелном билећком сазиву било је против предложеног дневног реда, а један уздржан, док одборник Социјалистичке партије Слободан Чомић није присуствоао засједању.

Предсједник СО Билећа Срђан Роган из ПДП-а рекао је за Радио Требиње да је преурањено било шта коментарисати, да ће све зависити од даљих коалиционих договора.

„Одржаћемо колегијум и очекујем да ће сједница бити настављена до краја марта“, каже Роган.

Начелник Миљан Алексића каже да ће ускоро бити формирана нова скупштинска већина како би се наставио нормалан рад Скупштине општине и функционисање Билеће.

„Средином сљедеће седмице ћемо јавности саопштити више детаља о новој већини“, најавио је Алексић.

Билећка скупштина има 19 одборника, од којих је до сада десет чинило скупштинску већину која је затражила опозив начелника.

Д.Ч. (Фото: архив)