Прича о издаји је израз немоћи власти Српске

364285_1
ИСТОЧНО САРАЈЕВО │ Српска демократска странка је прежевела природне и насилне промене али кичма њеног деловања је иста. Она је данас доказ да је уметност политике трајање, а гарант трајања спој искуства старијих и енергије младих кадорва.

То у интервју за „Еуро Блиц“, каже посланик СДС Соња Караџић – Јовичевић одговарајући на питање какав је СДС данас у односу на време када га је водио њен отац Радован Караџић.

Она је казала да је Посебна седница Народне скупштине Републике Српске, на којој се расправљало о издајницима и патриотама Републике Српске, била самао тужни аутогол Жељке Цвијановић и прилика да се коначно види да аргументи за причу о издаји не постоје, додајући да су контрааргументи опозиције били више него конкретни.

Коментаришући оптужбе за издају које Милорад Додик упућује СДС Караџић – Јовичевић каже се такве оптужбе не би смеле износити уколико немате доказе за те тврдње.

„Уколико издаја постоји, она мора имати конкретан облик – ко је, када, како и шта издао. Не пристајем на то да ме неко, било ко, назива издајником само зато што сам члан СДС, а притом се трудим да се овим послом бавим поштујући норме које су уграђене у мој карактер, кућно васпитање, образовање, порекло и културу“, наводи Караџић – Јовичевић

Кометаришући односе Момчила Крајишника и осталих ветерана СДС са Милорадом Додиком, она је оцијенила да ту нема неке блискости, него да су у питању обострани интереси.

„Верујем да тим људима треба на примјерен начин признати заслуге и да неким од њих заиста треба помоћи. Наивно је веровати у њихову политичку снагу – имали су прилику да се покажу на листама СДС прошле године“, сматра Караџић – Јовичевић.

Упитана да прокометарише однос власти Републике Српске према хашким оптуженицима, међу којима је и њен отац, она је казала да је тај однос према Радовану никакав или тачније – нема га.

„Породица нема нити је икада имала помоћ власти у Републике Српске. Све трошкове плаћамо сами, уз повремену помоћ пријатеља. Стога у посету идемо једном до два пута годишње и, када можемо, шаљемо нешто новца за храну и телефон“, истиче Караџић – Јовичевић.

Он је казала да Студентски дом у Палама није добио назив „Радован Караџић“, као што је то Милорад Додик обећао пред прошле изборе?

„Дом није тако назван. Није ни било стварне намере него се покушао поткопати завршни предизборни митинг СДС на Палама који се одржавао исти дан. Суштински је то покушај политичког удара на мене, јер се очевим именом и мајчиним присуством покушала обезвредити моја кандидатура. Креатор те намере више није битан фактор у СНСД“, објашњава Караџић – Јовичевић.
БНТВ