Пријевремени избори за градоначелника Требиња: СВА БИРАЛИШТА ОТВОРЕНА НА ВРИЈЕМЕ

 

ТРЕБИЊЕ │ Четрдесет пет биралишта у нашем граду јутрос су отворена на вријеме, у 7 часова и изборни процес се за сада одвија несметано, потврдила је за Радио Требиње предсједник ГИК Требиње Жељка Ружић.

У бирачки списак, подсјећа, закључно са 28. јануаром, уписано је 30.537 бирача.

„Сви бирачи који су пријављени да гласају путем поште, а данас се затекну у нашем граду, могу да гласају путем непотврђених гласачких листића. Своју грађанску дужност могу да обаве у просторијма Јавног предузећа „Радник“, то је бирачко мјесто које је придружено редовном биралишту бр. 43 и налази се у непосредној близини градске управе Требиње“, појашњава Ружићева.

Она додаје да је Градска изборна комисија Требиње формирала седам мобилних тимова како би гласање било омогућено и лицима који не могу изаћи на биралишта због болести, старости или инвалидности, као и лицима у установама стационарног типа – Казнено-поправном заводу и Дому пензионера.

„За ове изборе посматрачи су акредитовани испред два политичка субјекта, испред СНСД-а 51 посматрач, у име коалиције „Требиње заслужује боље“ – 83 посматрача, те посматрачи испред Удружења грађана “Делта“ и Форума грађана Тузла“, каже предсједник ГИК Требиње.

И за ове изборе врата градске управе Требиње отворена су свим грађанима око евентуалних нејасноћа везаних за изборни процес.

„Као и за протекле изборе, и за ове пријевремене изборе за градоначелника Требиња, на протоколу градске управе наши грађани се могу обратити за све нејасноће, да провјере гдје треба да гласају и слично“, наводи Ружићева.

Пресјеци излазности бирача, додаје, планирани су за 11,15 и 19 часова, док се прелиминарни резултати избора очекују до 21 час.

Биралишта ће данас бити отворена од 7 до 19 часова, а важећи идентификациони документи за гласање су лична карта, возачка дозвола или пасош.

В.М.