Профил „Не чланству Косова у Унеску“ је узнемирујући?!

364042_1
КОСОВСКА МИТРОВИЦА │ Студентска канцеларија у Косовској Митровици отворила је у склопу кампање „Не чланству Косова у Унеску“ профил на Инстаграму, али је он убрзо затворен, јер су слике о спаљеним и уништеним српским црквама окарактерисане као „узнемирујућ садржај“.
Како је рекао Немања Бишевац, један од студената који воде ову канцеларију, профил на Инстаграму им је угашен уз објашњење да су постављали слике узнемирујућег садржаја.
„Речено нам је да постављамо слике које су узнемирујуће, а ми смо само поставили истину – паљење српских цркава и манастира, светиња, уништавање споменика, гробница и тако даље“ казао је Бишевац.
У оквиру кампање „Не чланству Косова у Унеску“ коју води студентска канцеларија у Косовској Митровици, за недељу дана прикупљено је 130.000 потписа онлине петиције на друштвеним мрежама. Бишевац је у изјави Тањугу рекао да им је циљ да прикупе 200.000 потписа до 9. новембра, када се очекује гласање о предлогу за чланство Косова у Унеско на Генералној конференцији те организације.
Онлајн петиција, дељење слика и видео-материјала по друштвеним мрежама је само део активности у склопу студентске борбе против пријема Косова у Унеско па су тако студенти из ове канцеларије предузели и конкретније кораке – успостављање контаката са медијима и званичницима делегација Унеска, њиховим амбасадама у Србији и БиХ, којима су слали писмо и сведочанства о страдању српске културне баштине на КиМ.
Он је рекао да одговоре још нису добили, али да су на пример неки медији у Кенији пренели вест о акцији студената против пријема Косова у Унеско, јер су се поред амбасада студенти обраћали и медијима у државама које ће гласати на Генералној конференцији Унеска.
Студентска канцеларија која води кампању „„Не чланству Косова у Унеско“ у Косовској Митровици почела је са радом 29. октобра.
Канцеларију воде студенти Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, а придружили су им се и студенти универзитета у централној Србији, у Црној Гори и Републици Српској.