ПУ Требиње: Стање безбједности добро

ТРЕБИЊЕ I Стање безбједности на подручју које покрива Полицијска управа Требиње је задовољавајуће – оцијенио је Жарко Лакета, начелник ове управе на данашњој редовној мјесечној конференцији.

„То говоре и статистички подаци, да је стање јавног реда и мира било на задовољавајућем нивоу, стање безбједности саобраћаја је константно у побољшању. Kада је у питању стање криминалитета, такође можемо да кажемо да смо задовољни“, казао је Лакета и посебно истакао да је смањен број миграната када је у питању зона одговорности ове Полицијске управе, да у протеклом мјесецу није било забиљежених инцидената између навијача Звезде и Партизана, а да су припадници специјалне Антитеростичке јединице Министарства унутрашњих послова РС који су ових дана боравили на подручју источне Херцеговине обављали редовне активности, заједно са припадницима ПУ Требиње.

О самој статистици по питању јавног реда и мира и безбједности саобраћаја говорио је Миодраг Јанковић, инспектор Сектора Полиције.

„У септембру је евидентирано 40 саобраћајних незгода, што је више за четири у односу на упоредни период. Укупан број лица која су смртно страдала и повријеђена у незгодама је мањи за око 41,2 одсто. Због почињених кривичних дјела у саобраћају поднесена су три извјештаја протов три лица за почињена три кривична дјела. Евидентиран је 921 прекршај за која је пријављено 869 лица. Из саобраћаја је искључено 69 возача“, казао је Јанковић.

Бојан Дабић, начелник Сектора Kриминалистичке полиције, присутне је упознао са статистиком из области криминалитета.

„ПУ Требиње је у протеклом мјесецу евидентирала 26 кривичних дјела , мање за 10, 3 одсто у односу на упоредни период. Од укупног броја кривичних дјела на Општи криминалитет се односи 20, злоупотребу опојних дрога два, на Привредни криминалитет једно и на безбједност саобраћаја три“, казао је Дабић.

С.П.