Путујући циркус манипулатора и лажних неимара са новом представом гостовао у Требињу

vukanovic

По ко зна који пут путујући циркус манипулатора и лажних неимара, предвођених предсједником Милорадом Додиком и премијерком Жељком Цвијановић, посјетио је Требиње и представио нови позоришни комад – комедију „Бук-Бијела“.

Сценарио и режију потписали су Милорад Додик и Жељка Цвијановић, а на плочицама Електропривреде наступио је стари ансамбл Народног позоришта Владе Републике Српске. Влада наставља да обмањује грађане бесмисленим обећањима и имагинарним хидроелектранама, тврди како је Херцеговина највеће градилиште и како се пуно ради, ал постоји само једна основана бојазан да се уморни и исцрпљени министри врући не напију хладне воде.

Као што су раније бомбастично најављивани Горњи хоризонти, други блок термоелектране у Гацку, хидроелектрана Дабар, аеродроми, путеви, жељезнице и хидроелектране на Дрини, путујући караван циркузаната и комичара пред ове изборе најавио је градњу хидроелектране Бук-Бијела. Нико није рекао на који начин ће се финансирати пројекат, како ће се обезбједити 383.000.000 марака, и зашто није завршена хидроелектрана Дабар која је већ требала бити на мрежи, јер су приликом оснивања предузећа и именовања Радивоја Братића за директора манипулатори обећали – да ће она бити на мрежи 2016. године.

Предузеће ХЕ Дабар, као и требињски аеродром, угашено је и утопљено у Хидроелектране на Требишњици, ни након 5 година није завршен чак ни ревидирани грађевински пројекат будуће Хидроелектране Дабар, а једино је Радивоје Братић успјешно себи и свом приватном предузећу „Водопривреда“ пребацио 600 000 марака за посао наводне ревизије главног пројекта.

Већ 10 година не мијењају се устаљени начини манипулације грађанима, али не мијењају се ни главни актери. Тако смо по ко зна који пут слушали исту причу и на екранима гледали иста потрошена лица Милорада Додика, Жељке Цвијановић, Петра Ђокића, Жељка Ковачевића, Браниславе Милекић, владике Григорија… Занимљиво је примијетити да током церемоније потписивња у кадру није било ниједног Херцеговца иако је догађај организован у Требињу, што је најбољи показатељ маћехинског односа Владе континуитета према Херцеговини.

На крају се треба само поставити питање да ли ће Херцеговци и 11 годину за редом прогутати исти мамац или ће напокон да се пробуде и вјерују својим очима умјесто отрцаним и потрошеним причама групе до сада невиђених превараната и манипулатора на овим просторима.

За правду и ред

Небојша Вукановић, предсједник