Радишић због пријетњи смрћу осуђен на казну од 1.000 КМ!

365595_1
БАЊАЛУКА l Пресуђени бањалучки бизнисмен власник фирме „Гранд Траид“ Миле Радишић јутрос је уз јаке мјере обезбјеђења доведен у Основни суд у Бањалуци, гдје је данас осуђен на новчану казну од 1.000 КМ због пријетњи смрћу новинару Синиши Вукелићу.
Радишић је пред Основним судом у Бањалуци признао кривицу, а поред изречене казне, платиће и трошкове суђења у износу од 200 КМ.
Подсјећамо Радишић је правоснжно осуђен на три године затвора због малверзација са акцијама бањалучке Медицинске електронике.
У октобру прошле године након што је Врховни суд Републике Српске укинуо ослобађајућу пресуду Радишићу и осталим оптуженим за манипулисање цијенама акција Медицинске електронике и предмет вратило на поновно суђење Окружном суду у Бањалуци, Вукелић, који је први открио аферу „Медицинска електроника“, позвао је Радишића и замолио га за коментар судске одлуке.
Међутим, чим му се представио Радишић га је напао ријечима: „шта ти хоћеш, ја ћу тебе рокнути! То сам себи обећао, јер ти си ово све и закувао“. Послије тога је прекинуо везу, а потом је искључио телефон.
Вукелић је тада пријетње пријавио полицији и Радишић је позван на информативни разговор како би дао изјаву у својству осумњиченог. Инспекторима је потврдио да је имао телефонски разговор с „једним новинаром“, али је негирао да му је пријетио смрћу и да уопште зна о коме је новинару ријеч.
Окружни суд Бањалука је Радишића прогласио кривим за злоупотребу службеног положаја или овлаштења у подстрекивању и кривично дјело манипулације цијенама те ширење лажних информација, чиме је оштетио Српску за 1.143.187 КМ.
Радишић је због тога осуђен на јединствену казну затвора од три године.
Радишић је вишšе од осам мјесеци био у бјекству у Србији, а 18. новембра се јавио на издржавање казне у бањалучки затвор Туњице.
БНТВ