Радници „ЕРС“ траже састанак са Управом

Elektroprivreda_RS

БАЊА ЛУКА/ТРЕБИЊЕ I Одбор Синдиката „Електропривреде Републике Српске“ забринут за егзистенцију радника и негативних пословних резултата упутио је захтјев за хитан састанак са Управом и министром индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петром Ђокићем, сазнаје пословни портал Капитал.ба.

У Закључку Одбора Синдиката „Електропривреде“ наведено је да се позив за хитан састанак упути свим директорима зависних предузећа, директору Матичног предузећа ЕПС Бранислави Милекић, министру Ђокићу „како би заједничким снагама дошли до најбољих могућих рјешења за очување стабилности електроенергетског система“.

Зоран Миљановић, предсједник Синдикалне организације ЗП РиТЕ „Угљевик“ за Капитал је потврдио да радници постепено губе стрпљење и с разлогом су уплашени за своју егзистенцију, јер се многи проблеми, како каже, свјесно „стављају под тепих и одуговлачи се са њиховим рјешавањем, те је то и био основни разлог за сазивање хитног састанка свих релевантних представника ‘Електропривреде Републике Српске’ коме би присуствовао и ресорни министар“.

„Наше предузеће учествује са 33 одсто у производњи електричне енергије на нивоу електроенергетског сектора Републике Српске. Због тога је за све нас изузетно важно да пронађемо одговор на најважније питање – У ком правцу плови овај електроенергетски брод?“, пита Миљановић.

Миљановић каже да раднике РиТЕ „Угљевик“ занима каква ће њихова судбина бити у наредних десет до петнаест година, јер тренутна ситуација, негативни резултати пословања за 2014. годину, недефинисане инвестиције, одсуство комуникације на нивоу ‘Електропривреде Републике Српске’ не остављају пуно разлога за оптимизам.

Милекић: Разговараћу са радницима

Генерални директор ‘Електропривреде Републике Српске’ Бранислава Милекић потврдила је за Капитал да је добила позив синдиката и истакла да је са њима и раније разговарала и да ће тако бити и у будућности.

„Разговараћемо о свим питањима која се тичу материјалног положаја радника и њихових права, нарочито сада када нам предстоји потписивање колективног уговора. Наравно да ћемо причати и сва питања која су из домена синдикалног организовања биће предмет наших састанака“, казала је Милекићева и додала да још увијек не зна када би тај састанак могао да буде одржан.
Капитал