Radnici iz Sibira: Sve smo izgubili u 50 minuta

POZAR
MOSKVA | U požaru u naselju na gradilištu u Rusiji, pored šest poginulih, u subotu su povređena još tri radnika iz Srbije.
Radnik “Velesstroja” s kojim je “Blic” juče kontaktirao kaže da su u požaru ostali bez svega.
– Izgoreo nam je novac, stvari, većina je ostala i bez mobilnih telefona. Sve je otišlo za 50 minuta, koliko je vatra buktala – kaže radnik.
Ambasador Srbije u Rusiji Slavenko Terzić izjavio je za “Blic” da je požar izbio u mobilnom naselju koje je od Moskve udaljeno 3.000 kilometara.
– To mesto je početak eksploatacije gasa, tu se temperatura spušta i do 50 ispod nule. Naši radnici su bili smešteni u barakama i za sada ne znamo kakvi su tamo uslovi rada. Čekamo predstavnika firme “Velesstroj” da bismo utvrdili šta se tamo sve dešavalo – kazao je Terzić i dodao da su trojica radnika povređena.
On je naveo da Ministarstvo za vanredne situacije tvrdi da su radnici hospitalizovani i da im životi nisu u opasnosti.
U požaru je izgoreo deo smeštajnog bloka u okviru gradilišta, koji je obuhvatao oko 80 soba. Reč je o montažnim barakama u kojima su spavali radnici iz Srbije, Rusije, Kirgistana i Belorusije.
Uzrok i dalje nije utvrđen, ali prema informacijama koje je „Blic“ dobio, najverovatnije se zapalila prostorija u kojoj su zaposleni sušili odeću.
Blic