Реаговање градоначелника Славка Вучуревића на интервју предсједника РС Милорада Додика на Херцег телевизији

vucurevic9

ТРЕБИЊЕ │ На интервју предсједника Републике Српске Милорада Додика на Херцег телевизији данас је реаговао градоначелник Требиња Славко Вучуревић. Саопштење преносимо у цјелости.

Према налазу вјештака психијатријске струке, Милорад Додик има озбиљне психијатријске проблеме или тачније, болује од ПТСП синдрома. За радознале, то значи посттрауматски стресни поремећај, који код обољелог, односно поменутог Баје, изазива испаде бијеса и осјећаје напетости, страха, кривње, депресије, бриге и емоционалне тупости. То за собом повлачи и неразумљив говор и опасност по здравље околине. Пред камерама се то не може сакрити.

Е, управо ово посљедње је врло иритантно, јер све побројане симптоме Додик већ годинама, као бациле, шири међу грађане Српске – и страх и кривњу и депресију и бригу и емоционалну тупост. Заразио је овај напаћени народ, који, по његовим најновијим изјавама, живи у благостању, али то не зна или неће да цијени. Нисмо ни знали, како рече предсједник, да смо најбогатија земља у региону, па и шире. Испада да се Додо разболио због народа који га не разумије, а не зарад своје похлепе, бахатости и криминогених склоности. Ја сам још давно јавно поставио Бајину дијагнозу, иако ми то није струка, али шта је вајде кад су све здравствене и правосудне институције у његовим рукама, па моје лаичке, али, показало се, исправне перцепције нису смјеле признати. Само се питам да ли игдје на свијету особа са таквим симптомима може и смије обављати највишу функцију у држави.

На крају, лијепо бих замолио нашег велеумног предсједника да се, зарад народног здравља (мислим на ПТСП заразу), држи подаље од Требиња и поднесе захтјев за инвалидску пензију, јер за очекивати је да га болест психе пред законом можда може амнестирати од неких зала које је починио. Лекције из његове труле лектире нека очитава есенесдеовим купљеним или наивним присталицама. Нека путује у историју са свим својим моралним и политичким љуштурама које приписује другима. А, док стигне до краја тог пута, сигуран сам да ће га пресрести они који не вјерују „да је једина истина да Милорад Додик нема ниједну пресуду за било које кривично дјело“. Имаће их толико, да неће знати шта га је задесило. Искрено се надам да ће надлежни узети у обзир његову болест.

Градоначелник Требиња Славко Вучуревић,
ортодоксни Требињац и припадник свога града