Референдум везан за кампању СНСД-а

765-430-5904662345a9af7fc65f795667d1591e

БАЊАЛУКА │ Предсједник СДС-а Младен Босић изјавио је данас у Петрову да ће органи те странке заузети став о одлуци Уставног суда БиХ који је одбио захтјев за преиспитивање своје одлуке о 9. јануару, Дану Републике Српске. Босић је рекао да „ово сада што се дешава јасно показује да је читава прича око референдума везана за политичку кампању СНСД-а“.

„Данашњи позив да странке воде кампању за референдум, а не за локалне изборе и заказивање референдума седам дана прије локалних избора јасна је намјера коју грађанима не треба објашњавати“, рекао је Босић новинарима прије предизборног скупа СДС-а.

Он је додао да не зна какву кампању треба водити око референдума, јер се зна да је став грађана да 9. јануар треба да остане Дан Републике.

Говорећи о апелу ОХР-а и америчке Амбасаде руководству Републике Српске да се уздржи од одржавања референдума јер би то било директно кршење одлуке Уставног суда БиХ, Босић је рекао да су све то стари ставови.

„Ту је најинтересантнија ситуација око става Србије, која није директно подржала референдум, и одлазак предсједника Српске Милорада Додика код предсједника Русије Владимира Путина, за кога се очекује да ће подржати референдум“, рекао је Босић.

На предизборном скупу СДС-а дата је подршка одборничкој листи СДС-а и њеном кандидату за начелника општине Петрово Озрену Петковићу, који је обећао нове инвестиције у овој неразвијеној озренској општини и скоро покретање изградње објеката на бањи „Терме-Озрен“ у Какмужу.

Петковић је рекао да је Влада Српске умањила приходе од ПДВ-а општини Петрово и да је мало урадила у санацији поплава у тој локалној заједници 2014. године.

На скупу, коме је присуствовало око 250 чланова и симпатизера ове странке и њених коалиционих партнера, говорили су и Босић, затим носилац одборничке листе СДС-а Душан Милотић, као и високи функционери СДС-а Александра Пандуревић, Вукота Говедарица и Борис Јеринић. На почетку предизборног скупа интонирана је химна „Боже правде“.

Агенције