Руси хоће да купе ТВ “Пинк”

596317

БЕОГРАД │„Пинк“ није на продају – поручили су сарадници Жељка Митровића Русима који су заинтересовани да купе “ружичасту телевизију”, сазнаје “Блиц”.

Добро обавештени извор нашег листа наводи да се руски тајкун, чије име није желео да открива, претходних дана састао са Митровићевим адвокатима и његовим најближим сарадницима.

„Рус није крио да је заинтересован за куповину Телевизије “Пинк”, чак је питао и колика је цена. Одговорили су му, међутим, да “Пинк” није на продају. Прича је на томе завршена“, каже саговорник “Блица”.

Он није желео ни да потврди ни да демантује да је тајанствени Рус заправо Константин Малофејев, један од омиљених тајкуна руског председника Владимира Путина.

Како је “Блиц” већ писао, тим добро плаћених Малофејевљевих адвоката већ годину дана крстари Србијом, тражећи прилике за куповину медија. Овај 42-годишњи бизнисмен близак Путину, планира да купи или у крајњем случају покрене једну телевизију са кабловском и једну са националном фреквенцијом, дневне новине и, као врхунац ширења утицаја, чак и маркетиншку агенцију. У свему му, наводно, помаже одбегли српски бизнисмен Богољуб Карић.

Малофејев се, после извесне паузе, пре неколико месеци поново појавио у Београду. Према речима нашег саговорника, све чешће борави у српској престоници, што би, према његовој процени, требало да резултира куповином једне кабловске телевизије за почетак.

Малофејев је власник и једне популарне грчке телевизије, док је у Бугарској ушао у посао куповине канала ТВ7 и “Неwс 7” са контроверзним бугарским тајкуном Цветаном Василевом, донедавним власником параћинске “Стакларе”.

Тајкун под санкцијама ЕУ

Константин Малофејев представљен је и као главни организатор преношења “Светог огња” из Израела у Београд поводом Ускрса, априла прошле године. Он се, истовремено, налази на списку руских бизнисмена који су под санкцијама ЕУ због пружања подршке проруским снагама на истоку Украјине.
Блиц