Русија забранила увоз црногорског вина

МОСКВА │ Руска служба „Роспотребнадзор“ забранила је увоз у Русију производа највећег произвођача вина из Црне Горе због лошег квалитета и безбједности, саопштила је прес-служба ресора.

“Федерална служба за надзор у сфери заштите права потрошача открила је у 2017. години 24 партије алкохолних производа (које су произвеле „Плантаже 13. јул“) које нису у складу са захтјевима квалитета и безбједности важећег законодавства у области права заштите потрошача и санитарно-епидемиолошког благостања становништва“, наводи се у саопштењу Рособоронекспорта.

У ресору су навели да је током истраге откривен садржај пестицида и пластике. Партија алкохолних производа која не одговара установљеним стандардима повучена је са тржишта, док су материјали предати суду.

„Без обзира на упозорења „Рособоронадзора“, произвођач „Плантаже 13. јул“ до данас није представио информације да је елиминисао кршења захтјева у области заштите права потрошача и осигурању безбједности алкохолних производа који се увозе у Руску Федерацију“, навели су у руској служби.

Узимајући горе наведено у обзир, Роспотребнадзор је од дана 26. 04. 2017. обуставио увоз алкохолног пића црногорских „Плантажа“ у Русију.

Спутњик