Ruski letači akrobate stigli u Srbiju

strizhi
BEOGRAD | Ruska akro-grupa „Striži“ sletila je na vojni aerodrom Batajnica. Poznata ruska letačka grupa će u četvrtak učestvovati na vojnoj paradi u Beogradu.
U Batajnici je sletjelo pet aviona MIG 29 i jedan transportni „Iljušin 76“ u kojem su tehničari, rezervni dijelovi i sve što je potrebno za nastup na vojnoj paradi u Beogradu.
Prije sletanja su napravili dva kruga iznad aerodroma Batajnica u znak pozdrava pripadnicima Vojske Srbije, prenosi Blic.
Grupa „Striži“ je sastavljena od najboljih pilota koji lete na avionima “mig – 29”, a smještena je u vazduhoplovnoj bazi Kubinka, 60 kilometara od Moskve. Baza Kubinka je poznata kao škola broj jedan pilotske vještine u Rusiji.
Piloti ruske aktrobatske grupe “Striži” predstavili su se ljubiteljima vazduhoplovstva u septembru prije dvije godine kada su na međunarodnom aeromitingu “Batajnica 2012” prikazali vrhunsko letačko umjeće.
Velika vojna parada zakazana za 16. oktobar, kojoj će prisustvovati i predsjednik Rusije Vladimir Putin, biće održana u Beogradu, na prostoru između Palate Srbije i dunavskog šetališta.
Pored domaće avijacije, na paradi će učestvovati i čuvena ruska akro-grupa “Striži”, poznata po atraktivnim letovima na avionima “mig-29”.
Na paradi će učestvovati oko 4.500 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.
Nezavisne novine