Ружица ће доћи главе Њемачкој

20160208142257_352448

ДИСЕЛДОРФ l Градске власти Диселдорфа и Есена придружиле су се данас неколицини других њемачких градова који су отказали уличне карневале због најављене олује, јавила је агенција АП.

Ову олују су тамошњи медији назвали „Ружица“, због Карневала руже који је планиран овог понедјељка, али одложен до даљег због могућег невремена.

Олуја с јаким вјетровима најављена је у западној Њемачкој гдје се сваке године традиционално одржавају улични карневали.

Организатори Карневала руже у Диселдорфу изјавили су да је „једноставно сувише опасно“ да се одржи данашња манифестација и додали да ће карневал сигурно бити одржан касније ове године.

Карневали су отказани и у Мајнцу и Дуизбургу. У Келну ће парада бити одржана, али су из безбједносних разлога на манифестацији забрањени коњи, велике лутке и заставе.

Агенција АФП јавила је да је упозорење на олују данас издато и на западу Француске гдје се очекује вјетар јачине до 140 километара на час. Најјача олуја очекује се вечерас у том дијелу земље чија је обала на Атлантику. Француске власти су позвале локално становништво да током вечери не излази из својих кућа.
НН/Телеграф