САД: Највеће фабрике аутомобила тужене као смртоносни „тровачи“

AUTO

Амерички потрошачи подигли су, како је називају, „смртоносну тужбу“ против 10 највећих произвођача аутомобила због потенцијалног тровања угљен моноксидом!

Тужба је уперена против свих водећих произвођача у ауто-индустрији и укључује „БМВ“, „Мерцедес Бенц“, „Фиат Крајзлер“, „Форд Мотор“, „Џенерал Моторс“, „Хонду“, Хјундаи“, „Нисан“, „Тојоту“, „Фоксваген“ и њихове под-бренднове.

У тужби пред савезним судом у Лос Анђелесу наводи се да су потрошачи изложени ризику од потенцијално смртоносног тровања услед система за паљење аутомобила без кључа.

Тужиоци тврде да је тај систем, који је у САД уграђен у пет милиона возила, кривац за смрт 13 особа, страдалих од последица тровања угљен моноксидом.

У тужби су описани случајеви у којима су возачи случајно оставили возила упаљена у гаражи, што је узроковало испуштање угљен моноксида који је улазио у куће.

Они тврде да се смрт 13 лица лако могла спречити, само да су произвођачи у систем паљења без кључа уградили функцију аутоматског искључивања мотора аутомобила када возач није у близини.
Срна