Vučurević: Sudbonosni izbori za Baju i za onu „čvrstu i jaku ženu“

vucurevic

TREBINJE | Saopštenje gradonačelnika Slavka Vučurevića povodom centralnog predizbornog mitinga SNSD u Trebinju, prenosimo u cjelosti:
„Čelnici SNSD očigledno vole brojke i to samo one velike. Bilo da je u pitanju računanje broja pristalica ili računa u bankama. O ovim drugim ciframa imaće šta da kažu nadležni, vjerujem već u drugoj polovini oktobra, dok u esenesdeovsku procjenu od 10.000 građana na njihovom mitingu u Trebinju mogu reći samo da je smiješna. Pa, da je podijele i sa brojem tri bilo bi mnogo. Vjerujem da su trećina bile njihove pristalice, druga trećina šetači i radoznali, a ostali su, kao kulturni ljudi, došli u oproštajnu posjetu, da onima na bini vide leđa uz najiskreniju želju da se više nikada ne vrate u naš grad. Dosta su nam zla nanijeli.
O nacionalističkoj retorici gospodina Dodika ne bih gubio vrijeme, jer te njegove enverhodžinske floskule o stalnoj ugroženosti i neprijateljima koji nas okružuju, već su davno pročitane. Nego me nervira Bajina izjava „da građane Srpske nikada nije bilo sramota njega, ni načina na koji ih je predstavljao“. On ili živi na nekoj drugoj planeti ili mu oni oko njega ne smiju reći istinu. Njegov vokabular, arogancija i bahatost i naravno, isto takav odnos prema inostranim i domaćim političarima, novinarima i uopšte građanima sigurno nisu zabilježeni u novijoj svjetskoj političkoj istoriji i diplomatiji. Ubijeđen sam da se barem svaki drugi, iole razuman, građanin Srpske stidi činjenice da ga Milorad predstavlja u svijetu.
O damama sve najbolje, pa ne bih mnogo komentarisao nastup Cvijanovićeve, kako Dodo reče “čvrste i jake žene“. Ne sumnjam da je on najbolje poznaje. Samo dotičnu gospođu, molim da ona i oni njeni „ne završavaju u Srpskoj ono što su započeli“. Možda joj još niko nije rekao da su, ne započeli, nego priveli kraju havariju Srpske. Njene zablude nestaće za desetak dana, a Republika Srpska će onda bez nje i njoj sličnih procvjetati. Imamo potencijale, a nestaće oni koji su ih uništavali i gušili. Budućnost će graditi drugi, sasvim drugi i kvalitetniji.
Gospodina Kusturicu razumijem. Zašto do kraja ne bi bio uz koku koja mu snosi zlatna jaja. O njegovom umjetničkom radu sve najbolje, a o Kusturici kao čovjeku sud su dali građani Užica, Trebinja i Višegrada, a ja bih ga samo zamolio da nam bar on ne drži pridike o socijalnim pobunama, neimaštini, Istoku i Zapadu, nekakvim agentima, Južnom toku i slobodi, jer to prevazilazi njegove mogućnosti. Ipak, moram se s njim složiti da su ovo sudbonosni izbori. Bogami i za njega i za Baju i za onu „čvrstu i jaku ženu“.
Za ovaj put toliko, gospodo iz SNSD-a, a čućemo se ponovo, prema potrebi, ali, samo do 12. oktobra. Nakon izbora sa vama će razgovarati neki drugi, koji su nadležniji od mene za brojke“.

S poštovanjem,
Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević