SDS pokreće smjenu Nade Tešanović

335628_1
BANJALUKA l Glasajući za Deklaraciju Hrvatskog narodnog sabora, kojom se traži nova unutrašnja preraspodjela BiH, predsjedavajuća Vijeća naroda Republike Srpske Nada Tešanović napravila je svojevrsan skandal, smatra potpredsjednik SDS-a Vukota Govedarica.
“Ne treba zaboraviti da je gospođa Tešanović funkcioner Republike Srpske, prvi čovjek Vijeća naroda i postavlja se pitanje da li će njena politička partija gledati mirno na taj skandal koji je napravila ili neće, a očigledno je da to ne želi da vidi ni Milorad Dodik, niti SNSD“, kaže Govedarica.
Govedarica naglašava da SDS neće biti samo nijemi posmatrač pokušaja ustavnog urušavanja Republike Srpske.
“Želimo da raspravljamo o svim problemima u Vijeću naroda, isto tako u Narodnoj skupštini Republike Srpske, a to da li ćemo pokrenuti opoziv ili smjenu gospođe Tešanović, to svakako da hoćemo”, naglasio je potpredsjednik SDS-a.
Djelovanje gospođe Tešanović samo je pokazatelj u kom pravcu ide politika SNSD-a i njihovog lidera Milorada Dodika.
“Ovako nešto što se desilo, a očiglednio je da gospođa Tešanović samo potvrdila “Prudski paket” koji je potpisao Milorad Dodik, svojevremeno, prije nekih četiri ili pet godina je sasvim jasan pokazatelj u kom pravcu ide politika Milorada Dodika i SNSD-a, kada je u pitanju jedan čvrst zagrljaj koji, nažalost, pokazuju prema hrvatskom narodu, bez ikakve potrebe.
Ako nešto treba da se mijenja u BiH, onda pozicija RS treba da bude netaknuta, a Vašingtonski sporazum, koji su zajedno nekada potpisivali (Bošnjaci I Hrvati), to treba da riješe sami između sebe”, zaključuje Govedarica.
BN TV