Sela bez struje, lokalni putevi neprohodni

dalekovod-snijeg-1
TREBINJE | Zbog kvarova nastalih usljed nevremena, potrošači koji se snabdjevaju sa dalekovoda Lastva- Ljubomir, Tvrdoš- Brda i Zupci, nemaju struju, saopšteno je jutros iz trebinjskog Opertivnog centra. Radovi su u toku i, ukoliko vremenski uslovi dozvole, kvarovi će biti otklonjeni.
Iako su juče opštine Bileća, Gacko i Berkovići, nakon višečasovnog prekida, dobile struju i dalje ima problema u snabdjevanju potrošača na području ovih opština, kao i u Nevesinju i Ljubinju, navode u „Elekro-Hercegovini“, a snijeg i jak vjetar otežva rad električara.
Putni pravci u višim krajevima Hercegovine su prohodni, ali se saobrća otežano i neophodno je posjedovanje zimske opreme.
U „Gackoputevima“ navode da na području ove opštine ima snježnih nanosa na kolovozima, ali se putevi redovnoi čiste i nema većih problema u odvijanju saobrćaja.
Kako saznajemo u „Nevesinjeputevima“ zbog snježnih nanosa i olujnog vjetra otežano se saobraća na saobrćanjicma koje održava ovo preduzeće, povremeno ima zastoja na reginalinim putevim, dok su lokalni putevi neprohodni.
R.T.