Шешељ: Као да се видимо први пут

765-574-d1fbfce438030c9fdfadce443b1b9598

БЕОГРАД │ Лидер СРС Војислав Шешељ изјавио је да је мандатару за састав нове владе Александру Вучићу пренео да неће бити део будуће владе.

Шешељ је новинарима у парламенту рекао да је одмах на почетку разговора Вучићу саопштио да је СРС спремна на сарадњу и коалициони споразум под условом да он и његова влада напусте политику учлањења у ЕУ и преорјентишу се на интеграцију са Русијом.

„За све би се могло наћи решење ако одустане од ЕУ и на томе сам инсистирао. То је међу нама провалија која се не може превазићи без промене владине политике“, пренео је Шешељ, приметивши да је Вучић таквим ставом, према његовим речима, био разочаран.

Са Вучићем је, како је навео, разговарао о разним темама, углавном економским, а мандатар му је, додао је, изложио суштину економске политике будуће владе о којој ће се Шешељ изјаснити након подношења експозеа у скупштини.

Упитан како је доживео сусрет са Вучићем након осам година, Шешељ је рекао да је изгледало као да се први пут срећу и упознају.

Шешељ је рекао и да на састанку није било речи о прошлости.

Кандидат за председника владе Александар Вучић завршио је консултације и са лидером радикала Војиславом шешељом, са којим је разговарао око 50 минута.

Б92