Шест Невесињаца добило стипендије Фонда за младе таленте Србије

НОВИ САД/НЕВЕСИЊЕ │ Свечано уручење уговора о стипендирању најбољим студентима у Србији са Универзитета у Новом Саду које додјељује Фонд за младе таленте Србије одржано је јуче на централном плато у Петроварадинске тврђаве. Церемонији су присуствовали градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и министар за омладину и спорт Вања Удовичић.

По Конкурсу за стипендирање најбољих студената завршних година основних академских студија и студената завршних година мастер академских студија са високошколских установа чији је оснивач Република Србија за школску 2016/17. годину, студентима са Универзитета у Новом Саду додељено је укупно 321 стипендија Фонда за младе таленте, а међу њима је и пет Невесињаца – Владимир Ивковић, Слађан Аћимовић, Лука Ивезић, Невена Радовић и Милица Шиповац.

Прије три дана, Удовичић је на Калемегдану уговоре о стипендирању додијелио стипендистима Фонда за младе таленте са Универзитета у Београду. Ни то није прошло без Невесињаца пошто се на списку нашао Предраг Братић.

Сви стипендисти Фонда ове године имају просјечну оцјену преко 9,47.

Фонд за младе таленте Републике Србије има за циљ да младим, вриједним и образованим људима омогући што боље услове за школовање и стручно и академско усавршавање. Својим активностима, Фонд за младе таленте кроз финансијску подршку најбољим студентима и ученицима средњих школа, али и кроз сарадњу са компанијама, организацијама и институцијама у Републици Србији, омогућава стипендистима стицање првих радних и професионалних искустава.

Радио Невесиње