Широм Српске дочекана Нова година

БАЊАЛУКА | Широм Републике Српске и региона весело уз музику дочекана је Нова 2017. година.

Највеселије је било у бројним угоститељским објектима, као и на Трговима гдје је уз наступ музичара и ватромет дочекана Нова 2017. година.

Уз традиционално одбројавање и ватромет, Бањалучани су испратили стару и дочекали Нову 2017. годину. На Тргу Крајине, грађане и бројне посјетиоце забављали су Лукијан Ивановић, Душан Свилар, Александра Радовић и Тијана Дапчевић.

Тачно у поноћ новогодишњу честитку свим Бањалучанима и посјетиоцима упутио је градоначелник, Игор Радојичић. Он је свим Бањалучанима и гостима упутио најљепше жеље у Новој години, уз увјерење да ће наредна година бити боља и да ће се Бањалука сваке године моћи похвалити новим садржајима и побољшањем живота.

Да Бањалучани Нову годину дочекају у сигурном окружењу бринули су се припадници Центра јавне безбједности и дежурне службе хитне помоћи и ватрогасаца.

Нова 2017. година дочекена је на крајњем југу Српске, у Требињу на отвореном и то у оквиру „Зимзограда“. Требињце, као и многе госте из Србије и Црне Горе у Нову годину увела је крагујевачка група „Освајачи“. Живо је било и у требињским хотелима и осталим угоститељским објектима.

Оно што је карактеристично за овај дочек Нове године у Требињу је велики број гостију из сусједног Херцег Новог, али и из цијеле Црне Горе. Дочек Нове године у Требињу протекао је у знаку најљепших жеља у новом љету и без неких већих инцидената.

Становници Источног Сарајева и бројни гости Јахорине, у добром расположењу дочекали су нову 2017. годину.

У Бијељини ни ове године није организован дочек на градском тргу, али то није значајно умањило расположење Сембераца. Нову годину су дочекали у ресторанима, кафићима и дискотекама. Ипак, највише грађана Бијељине, Нову годину је дочекало у својим домовима, у кругу породице и пријатеља.

Најлуђу ноћ у Бањалуци дочекао је и велики број туриста, посебно из Словеније. Велики број Бањалучана, Нову годину дочекао је у неком од бројним угоститељских објеката или у кућној атмосфери.

Поводом новогодишњих празника, предсједник Републике Српске, Милорад Додик свим грађанима Српске и свим људима у свијету, без обзира на вјеру и нацију, пожелио је здравље и срећу у новој 2017. години.

РТРС