Скупштина града: На дневном реду буџет, оснивање Фонда солидарности и новог јавног предузећа „Рад“

ТРЕБИЊЕ │ Скупштина града на сутрашњој сједници требало би да усвоји буџет града за 2017. годину.

Како је раније најавио градоначелник Требиња Лука Петровић, буџет за наредну годину у приједлогу је утврђен у износу од 22.770.000 КМ и након проведених јавних расправа мањи је од буџета усвојеног у нацрту, који је био пројектован на 22,9 милиона КМ.

Међу 27 тачака дневног реда су и нове одлуке о висини плата градских функционера, те одборничком додатку у Скупштини града.

Одборници би требало да донесу и одлуку о оснивању Фонда солидарности за финансирање социјалних обавеза буџета, те утврђивању посебне накнаде  за солидарност, коју ће за пуњење овог фонда издвајати привредни субјекти регистровани на подручју Требиња.

Градоначелник Петровић је раније прецизирао да је предложена стопа ове накнаде „0,5% од оствареног промета у претходној пословној години за сваки регистровани субјекат у Требињу са преко 50 хиљада КМ промета“.

Скупштина би сутра требало да донесе и одлуку о оснивању новог јавног предузећа „Рад“ Требиње, а потом и престанку рада јавне установе „Требињестан“.

Пред одборницима ће бити и нова одлука о стипендирању студената, те нацрт одлуке о мјесним заједницама на подручју града Требиња.

На дневном реду су и програми за 2017. годину – кориштења средстава од накнада за природне ресурсе у сврху производње електричне енергије, заједничке комуналне потрошње, одржавања локалних, некатегорисаних путева и градских улица, те уређења грађевинског земљишта.

Одборници би требало да донесу и одлуку о додјели признања Града Требиња за 2016. годину.

Нова кадровска рјешења биће тема посљедње тачке дневног реда – избор и именовања.

Сједница Скупштине града почиње у 10 часова, уз директан пренос на Радио Требињу.

Р.С.