Скупштина града оснива Аграрни фонд, „Базени“ нова градска установа

skupstina-grada-2016

ТРЕБИЊЕ │ Конститутивна сједница Скупштине града Требиња, са преосталом тачком дневног реда – избор скупштинских радних тијела, биће настављена у сриједу, 7. децембра, након чега ће, истог дана, бити одржано и прво редовно засједање.

На првој сједици новог сазива требињског парламента требало би да буде донесена одлука о оснивању Аграрног фонда Града Требиња, са задацима да пружа организациону, инфраструтурну и финансијску подршку сектору пољопривреде и руралног развоја на подручју града.

Пред одборницима ће бити и приједлог одлуке о оснивању нове јавне установе „Базени“ Требиње, која ће газдовати спортско-рекреационим објектима на води – на Бањама и у Бреговима, те будућим затвореним базеном на Абазовини, чија би градња, према најавама из Градске управе, требало ускоро да почне.

На дневном реду сједнице је и утврђивање пореске стопе за опорезивање непокретности на подручју Града Требиња за наредну годину, као и висине вриједности непокретности по зонама. Предложена пореска стопа за 2017. годину је 0,10%.

Скупштине ће разматрати и извјештаје интерне контроле финансијског пословања пет јавних установа чији је Град оснивач.

Кардовска рјешења нове градске администрације биће тема посљедње тачке дневног реда – избор и именовања.

Директан пренос засједања је на таласу Радио Требиња, са почетком 10 часова.

Р.С.