Скупштина града: Усвојени нацрти другог ребаланса овогодишњег и буџета за наредну годину

ТРЕБИЊЕ │ Скупштина града Требиња усвојила је данас нацрт другог ребаланса буџета града, у укупном износу од 27 милиона 690 хиљада КМ, што је за 4,45% мање у односу на раније ребалансирани буџет.

Смањење буџетских средстава за милион и 290 хиљада КМ у односу на први ребаланс, како је образложено, пројектовано је највећим дијелом због мањих прихода по основу примитака од продаје градског грађевинског земљишта, земљишне ренте и накнаде за уређење градског грађевинског земљишта.

Замјеник градоначелника Мирко Ћурић, одговарајући на одборничко питање, казао је да мањи износ буџета од планираног неће довести у питање исплате корисницима 32 програма подршке породице, додајући да су за све заинтересоване програми подршке самозапошљавању и запошљавању и даље отворени.

Одборници су усвојили и нацрт буџета за 2019. годину којим су планирана укупна средства у износу од 27 милиона 630 хиљада КМ, што је 5,89% више од плана буџета за ову годину, односно 4,65% мање од износа по првом ребалансу.

Пред одборницима је још двадесетак тачака дневног реда.

Промјене у ПДП-у

Љубиша Крунић није више одборник ПДП у Скупштини града јер је преузео мандат посланика ове странке у Народној скупштини РС.

На његовом мјесту до краја мандата овог сазива локалног парламента сједаће Здравко Кашиковић.

Одборник ПДП Зоран Анђушић казао је данас да је од руководства странке затражио да ријеши његов статус, подсјетивши да је и поред искључења из предсједништва Градског одбора – и даље члан ПДП-а.

Он је појаснио да је пасивизирао своје одборничко дјеловање у опозиционим клупама – незадовољан унутарстраначким дешавањима око избора кандидата за опште изборе, али и као легалиста који поштује одлуку странке, додајући да му је уз искључење из предсједништва забрањено и да представља ПДП у јавним наступима.

Р.С.