Скупштина града: Ванредно о забрани располагања имовином у Засад пољу

zasad polje

ТРЕБИЊЕ │ Скупштина града Требиња сутра ће одржати ванредну сједницу због рјешења Окружног привредог суда о привременој мјери забране располагања имовином у бившој касарни у Требињу, која је као неперспективна војна имовина додијељена Граду.

Овај суд рјешење је донио 9. фебруара, на захтјев Епархије захумско-херцеговачке и приморске, која је затражила мјеру обезбјеђења над 13.000 м2 земљишта у бившој касарани, које је, тврде подносиоци захтјева, без накнаде додијељено Епархији – одлуком Владе РС и споразумом са Градом Требињем.

Градоначелник Славко Вучуревић тврди да по закону није могуће дати имовину у јавној својини другоме без накнаде и јавне лицитације, да рјешење Окружног привредног суда блокира најављене пројекте инвеститора у Засад пољу, те да иза ове одлуке суда стоје политички притисци, мотивисани изборном годином.

Сутра истиче и рок за жалбу на рјешење о привременој забрани располагања имовином, а из Окружног привредног суда речено је да ће по пристизању жалбе заказати рочиште на којем ће и Град и Епархија моћи да доказују своје тврдње.

Ванредна сједница Скупштине града почиње у 12 часова, уз директан пренос на таласу Радио Требиња.
Р.С.