Скупштина о кредитном задужењу, извјештају о раду градоначелника

ТРЕБИЊЕ │ Скупштина града Требиња на сутрашњој редовној сједници требало би да донесе одлуку о дугорочном кредитном задужењу Града Требиња.

Одборници су на претходном засједању усвојили информацију о стању пренесених неизмирених обавеза, према којој укупна дуговања Града Требиња износе 6.340.000 КМ, а на приједлог скупштинске већине донесен је и закључак – да се насљеђени дуг покрије кредитним задужењем.

На дневном реду сутрашње сједнице је и извјештај о раду градоначелника и Градске управе у 2016. години.

Пред одборницима ће бити и појединачни извјештаји о раду и резултатима финансијског пословања у прошлој, те програми рада за текућу годину свих јавних установа чији је Град оснивач.

Скупштина ће разматрати и извјештаје о пословању  јавног предузећа „Водовода“ и  АД „Комунално“ Требиње у 2016. години, о раду средњих школа, Градске борачке организације Требиње, удружења пензионера и удружења грађана која се суфинансирају из градског буџета, те програм развоја спорта за 2017. годину.

На дневном реду је и извјештај о реализацији програма – одржавања локалних и некатегорисаних путева и градских улица, те заједничке комуналне потрошње за 2016. годину, као и информација о припремљености туристичке сезоне за 2017. годину.

Скупштина са радом почиње у 10 часова, уз директан пренос на таласу Радио Требиња.

Радио Требиње