Сладолед од канабиса хит у Пули

velikacanabisПУЛА │ Посластичарница у пулском насељу Верудели прије двије седмице почела је продавати сладолед од канабиса. Власница посластичарница Желатиамо Жељка Домазет открила је да се у њему не налази ништа забрањено, јер је направљен од брашна конопље. Уз њега се у сладоледу налазе „нормални састојци“, попут млијека, врхња и шећера, а рецепт ипак не жели открити.

Сладолед је постао јако популаран, домаћи и туристи радо га пробају, но и даље се о њему више прича него што се продаје.

„Чим дођу и виде постане весело. Почну се смијати чим га купе, јер је сам тај догађај забаван. Раде нешто што мисле да је забрањено, но то заправо није“, рекла је за портал Индеx.

Додаје да сладолед заправо нема неки посебан окус, попут оног од лаванде и сличних састојака, но свима је занимљив због оног што се налази у њему. Испричала је да је жељела направити нешто ново и другачије, како не би било досадно ни њој ни муштеријама. Признаје да је хтјела да јој тај сладолед буде и реклама, а у томе је успјела, јер се глас о њему пронио надалеко.

Додаје да јој није јасно зашто се сви толико чуде сладоледу од канабиса.

„Нико се не згража кад се једе маковњача. Ово је направљено од брашна од конопље, па вам дође на исто као мак, од којег настаје опијум“, тврди.

На крају смо дознали да ово није посљедњи необични сладолед који ће се наћи у њеној витрини. Признала нам је да синоћ није могла спавати јер јој је синула нова идеја о сладоледу од алги.

индеx.хр