Социјалисти даровали књиге Народној библиотеци

ТРЕБИЊЕ │ Поводом Међународног дана матерњег језика, чланови актива жена и младих Градског одбора Социјалистичке партије Требиње посјетили су данас Народну библиотеку у нашем граду и овој установи даровали књиге.

У саопштењу социјалиста наведено је да су акцијом жељели да укажу „на важност и значај очувања и употребе матерњег језика, као једне од најбитнијих ставки индивидуалног и колективног карактера“, а уједно и да обогате књижни фонд требињске Народне библиотеке.

„Језици су најмоћнији инструменти у настојању да се сачува и развија баштина једног народа а уједно и сачува богатство разноликости широм свијета. Сваки уложени напор у тим и таквим настојањима, било индивидуалним или колективним, незваничним или званичним, је напор који одражава жељу за јединством у разноликости која краси свијет. Волимо наш језик, цијенимо га и покушајмо га осавременити, али истовремено поштујмо друге и другачије, нека нам водиља буду разумијевање, толеранција и међусобни дијалог“, наведено је у саопштењу из Градског одбора Социјалистичке партије Требиње.

Радио Требиње