Социјалисти: За Српску економски развијенију и социјално праведнију (ФОТО)

Република Српска може да буде економски развијеније мјесто, које ће бити у прилици да ствара више и даје више свом становништву, да буде мјесто које је социјално правдено, одговорно, гдје је правда једнака за све, да буде друштво солидарних и хуманих, друштво у којем ће се сви осјећати сигурно и слободно.

Ово је вечерас поручио Петар Ђокић, предсједник Социјалистичке партије, на завршној трибини странке у Требињу.

„Боримо се за Републику Српску која може да буде још напреднија. Успјели смо много, али желимо и нове резултате, а то је прије свега развој њене економије, унапређење економског живота, повећање укупног броја запослених. За то ћемо створити предуслове – кроз увећање инвестиција, прије свега домаћих, мотивацијом домаћих инвеститора да инвестирају свој капитал у Републику Српску, те привлачењем иностраних инвеститора и слањем лијепих ријечи у свијет о нама и БиХ, а која је затамљена лошом причом о нама, коју су ширили и наши људи који су сједали у Сарајеву“, истакао је Ђокић.

Предсједник Социјалистичке партије казао је да социјалисти имају визију Републике Српске и њеног развоја у наредних осам година – програм који је у 22 поглавља описао све оно што је суштина њихове политике, а који су у претходних мјесец дана настојали да представе грађанима широм Српске.

„Република Српска има све предуслове за буде велико инвестиционо подручје – како у привреди, тако и у инфраструктури, а посебно Херцеговина. Херцеговина у наредне четири године треба да буде највеће инвестиционо енергетско подручје Европе. Овдје се могу почети и градити нове велике хидроелектране, реконструисати постојећа термоелектрана, и на тај начин убрзано помоћи развој привреде и побољшати квалитет живота“, поручио је Ђокић.

Кандидат требињског одбора социјалиста за народног посланика Рајко Ћапин истакао је да Српској треба јак и свестран економски развој, али и више социјалне сигурности и солидарности, друштво које ће бринути о сваком свом човјеку, посебно онима који требају помоћ заједнице, његовати хумане односе а смањивати све драстичније социјалне разлике међу људима.

Овакво друштво је могуће ако је креирано по концепту социјалиста: уређено на принципима демократског социјализма и тржишне економије.

„Енергично смо против трговинског интервенционизма и монопола, бескрупулозног капитализма и прекомјерног богаћења појединаца заснованог на експлоатацији обесправљених радника, а залажемо се за концепт отварања тржишта, равноправности јавног и приватног сектора и њихово партнерство у свим оним областима гдје се то у земљама у окружењу показало економски смисленим“, истакао је Ћапин.

Ћапин је казао да је смањењем актуелних тензија и страсти неопходно креирати и квалитетнији политички амбијент у Српској, како би се створили услови за раст инвестиција.

Наша привреда треба значајна улагања у индустрију и инфраструктуру, производњу хране и енергије, развој високих технологија и хуманих ресурса. Све ове ресурсе ми имамо, али највреднији наш ресурс јесу људи, млади и образовани људи“, поручио је Ћапин.

Носилац листе Социјалистичке партије за народног посланика у изборној јединици 9 Максим Скоко казао је да су херцеговачки социјалисти поносни што је СП одлучила да своју кампању заврши у Херцеговини.

„Ми ћемо узвртатити сигурним најмање једним директним манадатом /у Народној скупштини РС/, што ће омогућити даљи развој Херцеговине на оним принципима на којима то већ и радимо – а то је равномјеран развој Републике Српске и свих њених крајева, прије свега у економији“, истакао је Скоко.

Р.С.