Srbi hrle na albansku obalu

334737_1
BEOGRAD l Zvuči neverovatno, ali interesovanje Srba za Albaniju, kao destinaciju na kojoj će letovati, je neočekivano veliko.
Nakon završenog Sajma turizma, ova zemlja bila je jedna od hitova, a na interesovanje nisu uticali ni slučaj “dron“ niti provokacija albanskog premijera Rame.
Aranžman koji košta 215 evra obuhvata 11 dana, autobuski prevoz, sedam noćenja sa doručkom u hotelu sa tri zvezdice u Sarandi, jedno noćenje i doručak u Draču, kao i razgledanje grada prema programu, troškove organizacije i vođstva puta.
– Verovatno je razlog što je letovanje u Albaniji znatno jeftinije nego u Grčkoj ili Turskoj, a uslovi su zaista fantastični, jer tamošnja obala, po svojoj lepoti i snežnobelim plažama može da se poredi sa mnogo razvijenijim turističkim destinacijama. Ponude koje imamo se takođe dopadaju građanima budući da obuhvataju i kružnu turu – rekli su iz jedne od turističkih agencija.
Agencije navode da se srpski turisti poslednjih godina polako oslobađaju predrasuda kada je Albanija u pitanju i navodi da je ova destinacija najpopularnija među Beograđanima.
– Primetili smo da najveći procenat turista čine prosvetni radnici, radoznala omladina koja voli da putuje i nema predrasuda, kao i stariji sugrađani. U ovom momentu najveće interesovanje vlada za Drač i to prvenstveno za one hotele čije osoblje govori srpski. Dan u polupansionu košta od 26 do 32 evra. Iste su cene za Sarandu, od koje do Krfa ima samo 20 minuta trajektom – podaci su srpskih turističkih agencija.
Pored uobičajenih i najposećenijih zemalja poput Crne Gore, Grčke i Turske, građani su na Sajmu turizma pokazali interesovanje za egzotičnije i dalje destinacije, koje su ove godine mnogo pristupačnije od ponuda iz prethodnih godina.
Iako je i dalje vodeća zemlja među Srbima koji letuju vani, Grčka, a zatim i Turska, veliki broj aranžmana je za ova četiri dana prodat za daleka letovališta iz snova.
Naše novine