Srbija: Autobusi zavijani u snijegu

336136_1
BEOGRAD | Jedan autobus iz Kragujevca, koji je prevozio djecu na rekreativnu nastavu na Taru, zavijan je na pola puta između Kremne i Tare.
Osim ovog, zavijan je bio još jedan autobus, koji je izvučen zahvaljujući čistaču, a djeca su smještena u hotel, zbrinuta i nahranjena.
Upravnik hotela „Omorika“ na Tari Milan Lazović kaže da je uprava hotela odmah poslala čistač, koji je uspio da izvuče jedan autobus.
„Na povratak kući u Kragujevac čekalo je 100 osnovaca koji su završili rekreativnu nastavu u hotelu `Omorika`, polovinu smo poslali kući jednim autobusom koji je izvučen iz snega, dok ostala deca čekaju da se reši problem sa drugim autobusom“, naveo je Lazović.
On je rekao da djeca vjerovatno prije večeri neće napustiti Taru, jer po njih neće doći drugi autobus iz Kragujevca, već je autoprevoznik koji ih je dovezao poslao lance za autobus koji je još zaglavljen u snijegu.
U snijegu nadomak Kopaonika kod mjesta Gvozdac, zaglavljeni su autobus iz Jošaničke Banje pun putnika, među kojima ima i više djece, te kamion za snabdijevanje.
BNTV