Србија је против референдума у Српској

Aleksandar-Vucic

БЕОГРАД l Премијер Србије Александар Вучић изјавио је синоћ у Њујорку да је Србија против одржавања референдума у Републици Српској, али да подржава територијални интегритет РС унутар БиХ, у складу са Дејтонским мировним споразумом.

Вучић је, гостујући на Институту „Еаст Wест“ у Њујорку, рекао да је било веома тешко јавно изнети такав став, али да је наша Влада то ипак учинила.

„На церемонији отварања новог ауто-пута у Бањалуци то сам рекао групи од око 5.000 Срба и позвао их на смиривање ситуације. Истину говорећи, нисам чуо остале лидере са Балкана да кажу нешто слично томе“, рекао је Вучић.

Он је додао да нема никакав проблем да каже да Влада Србије није подржала одржавање референдума, и да је то јасан став српске Владе с којим се сагласио и председник Републике.

Вучић је додао да Србија подржава територијални интегритет Босне и Херцеговине, као и Републике Српске унутар БиХ, у складу са Дејтонским мировним споразумом.

„То је јасно становиште Србије које је веома лако разумети и сматрам да је то одговоран и озбиљан став“, рекао је Вучић.

Тањуг