Сребреница: Велике мјере обезбјеђења

364610_1
СРЕБРЕНИЦА │ Велики број припадника МУП-а Републике Српске, припадника специјалних јединица и безбједносних агенција присутно је данас у Сребреници и обезбјеђују прилазе овом мјесту уочи данашњег почетка дводневне Инвестиционо-развојне конференције.
Велико обезбјеђење је на улицама и путевима који воде ка Сребреници. Контролишу се сва возила и путници који долазе у Сребреницу, а саобраћај теретних возила путевима у цијелој регији Бирач данас је забрањен.
За саобраћај су затворене и улице у центру овог градића, гдје би требало да се паркирају возила учесника конференције. Због измијењеног режима саобраћаја школе у Сребреници данас не раде, као и неке установе и фирме.
Од 10 сати пристижу учесници конференције који ће по окупљању проћи центром Сребренице, а конференција би требало да почне у 11.00 сати наступом сребреничког дјечијег хора „Суперар“.
Дводневна конференција биће одржана у Културном центру, који је дјелимично реконструисан за одржавање овог скупа.
Организатор конференције је опшина Сребреница, а највећу материјалну помоћ за њено припремање и одржавање обезбиједио је УНДП. Очекује се да ће овом скупу присуствовати више од 300 учесника.
Начелник опшине Сребреница Ћамил Дураковић изјавио је да очекује позитивне резултате конференције, али да се не може очекивати да на овом скупу буду ријешени сви проблеми и потребе ове локалне заједнице.
„Бићемо задовољни ако се ријеши питање наплате накнаде за потопљено земљиште које већ 25 година не уплаћује Хидроелектрана „Бајина Башта“. Премијер Вучић је најавио да ће то питање бити ријешено и да се дефинише статус бање „Губер“ како би се наставили грађевински радови и туристичко-здравствени капацитети те фирме почели поново радити“, рекао је Дураковић.
Он је изразио очекивање да ће осим ових питања, подршку учесника конференције добити и инфраструктурни пројекти ове опшине, као и неки пројекти проширења и изградње нових прерађивачких капацитета у три дефинисане индустријске зоне, и да ће то довести до отварања бар 50 до 100 нових радних мјеста у наредној години.
Кликс